Retourneren – Herroepingsrecht

Bij OBDLink kun je een product binnen 14 dagen, na ontvangst van de bestelling, ruilen of retourneren. Neem voor retournering contact op met ons. De contactgegevens vind je op de factuur, of op onze website. Het product dien je vervolgens retour te sturen binnen 14 dagen na de melding. Voorwaarde is dat de verpakking van het product compleet en onbeschadigd is (indien redelijkerwijs mogelijk) en natuurlijk dient het product ook onbeschadigd te zijn. Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of verbruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden en het juiste product heeft ontvangen. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruikt maakt zal hij het product met alle geleverde toebehoren en in originele staat en verpakking aan OBDLink retourneren, conform de door OBDLink verstrekte redelijke en duidelijke instructies. Je krijgt het volledige bedrag, exclusief de kosten voor het retour zenden (die zijn voor eigen rekening), uiterlijk binnen 14 werkdagen retour op jouw rekening.

Download hier het herroepingsformulier

Voorzorgsmaatregelen

Voorzorgsmaatregelen uitpakken bestelling:

*In de afkoelingsperiode van 14 dagen kun je het product op “zicht” controleren. Dat wil zeggen dat je het kunt vergelijken met hetgeen wat je op de site heeft gezien. Je kunt het product een keer gebruiken om te kijken of het geschikt is voor je.

* Open de productverpakking zo voorzichtig mogelijk om een retour procedure, eventueel nodig, zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Bewaar de eerste 14 dagen alle verpakkingen zoals aangeleverd. De doos en inhoud van de doos met al het bijbehorende verpakkingsmateriaal.

Wat te doen bij retour zenden van een bestelling

Om jouw product aan te melden voor retourneren dien je het contactformulier in te vullen op onze website of een e-mail te sturen. Zodra de aanvraag is afgerond zal de klantenservice van OBDLink je binnen 2 werkdagen instructies toezenden om het product op te sturen. De kosten voor het retour zenden zijn voor de consument.

Aansprakelijkheid bij retourzending

Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor schade en/of vermissing als je product retourneert. Bewaar altijd het verzendbewijs dat je van het postkantoor krijgt als je de retourzending afgeeft. Bij alle bestellingen welke worden geretourneerd voor creditering of omruiling draagt u zelf de kosten voor de retourzending.

Restitutie aankoopbedrag

OBDLink controleert ieder retour gezonden product bij binnenkomst op schade, defect en/of verpakking. Naar aanleiding van de staat van het geretourneerde product wordt bepaald welk bedrag aan de koper wordt terugbetaald. Is deze compleet en onbeschadigd, dan stort OBDLink het bedrag dat op de factuur vermeld staat binnen 14 dagen na ontbinding terug op het opgegeven rekeningnummer. Bij een kapot of incompleet product zijn wij genoodzaakt een schadebedrag in rekening te brengen.

Mocht een retourzending onverhoopt niet bij ons aankomen, dan is de koper als afzender van het pakket aansprakelijk. Het is van belang dat je ervoor zorgt dat het pakket met Handtekening voor Ontvangst (HVA) aan ons retour komt. Dit voorkomt onnodige discussies tussen ons, de klant en de vervoerder. Het retour sturen van een product en/of bestelling kan uitsluitend naar ons adres in Enschede, zoals dat op de factuur vermeld staat.