EVNotify: Het monitoren van de status van jouw elektrische voertuig

In de snelgroeiende wereld van elektrische voertuigen (EV's) is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de status van juw auto. Of het nu gaat om het begrijpen van juw huidige batterijniveau of het inschatten van de resterende oplaadtijd, realtime inzicht kan de ervaring van een EV-bestuurder verbeteren. Hier komt EVNotify om de hoek kijken.

EVNotify is een app ontworpen voor EV-enthousiastelingen, met als doel de kloof te overbruggen tussen traditionele dashboardinformatie van voertuigen en een meer uitgebreide, op afstand bedienbare monitoringoplossing. Dit is wat EVNotify onderscheidt:

 1. Realtime monitoring: De app biedt directe updates over verschillende parameters, waaronder de status van de batterijlading, geschatte actieradius en laadsnelheid. Dit betekent dat je zelfs wanneer je niet bij je auto bent, bijvoorbeeld tijdens een laadpauze bij een station, toch op de hoogte kunt blijven.
 2. Pushmeldingen: Mis nooit een belangrijke waarschuwing! Of je auto nu klaar is met opladen of er een onverwachte daling in het batterijniveau is, EVNotify zorgt ervoor dat je meteen op de hoogte bent met zijn directe pushmeldingen.
 3. Compatibiliteit: Ontworpen om naadloos samen te werken met de meeste elektrische voertuigen, vereist EVNotify een compatibele OBD2-adapter. Eenmaal ingesteld, haalt het gegevens rechtstreeks uit de systemen van het voertuig, wat zorgt voor nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.
 4. Gebruiksvriendelijke interface: Met een helder en intuïtief ontwerp is navigeren door de app een fluitje van een cent. Zelfs degenen die nieuw zijn in de wereld van EV's zullen het eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken vinden.

EVNotify is meer dan alleen een app - het is een metgezel voor elke EV-bestuurder. Het zorgt ervoor dat je altijd verbonden bent met je voertuig, de behoeften ervan begrijpt en geïnformeerde beslissingen neemt. Naarmate de wereld meer neigt naar duurzame vervoerswijzen, zullen tools zoals EVNotify een cruciale rol spelen in het verbeteren van de elektrische rijervaring.

OBDLink-adapter voor EVNotify

De OBDLink-adapters kunnen verbinding maken met de OBD-poort van je voertuig en communiceren met de EVNotify-app via Bluetooth. Hier zijn enkele aanbevolen OBD-adapters die vaak worden gebruikt met EVNotify:

 • OBDLink LX Bluetooth: Bekend om zijn betrouwbaarheid en snelheid, biedt deze adapter een veilige verbinding en is minder vatbaar voor storingen door andere apparaten. Werkt alleen met Android-apparaten.
 • OBDLink MX+ Bluetooth: Vergelijkbaar met de LX-versie, biedt de MX+ snelle gegevens en ondersteunt zowel Android- als iOS-apparaten.

EVNotify is compatibel met veel elektrische auto's

EVNotify is ontworpen om een reeks elektrische voertuigen (EV's) en plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV's) te ondersteunen. Tot mijn laatste update in januari 2022 is EVNotify compatibel met verschillende modellen, maar de exacte lijst kan veranderen naarmate de ontwikkelaars ondersteuning toevoegen voor nieuwe voertuigen en er nieuwe voertuigen op de markt komen.

Hier is een algemene lijst van auto's die worden ondersteund door EVNotify:

 • Hyundai: Modellen zoals de Ioniq Electric, Kona Electric, en meer.
 • Kia: Modellen zoals de e-Niro, e-Soul, en anderen.
 • Volkswagen: Ondersteunde modellen zijn onder andere de ID.3, ID.4, en e-Golf, en anderen.
 • Nissan: Voornamelijk de Nissan Leaf, maar ondersteuning kan worden uitgebreid.
 • Tesla: Sommige modellen kunnen worden ondersteund, maar het is essentieel om dit specifiek na te gaan.
 • BMW: Bepaalde modellen van de i3 en i4.
 • Audi: Voertuigen zoals de e-tron werden ondersteund.
 • Mercedes-Benz: Modellen van de EQ-serie.
 • Porsche: Taycan.
 • Opel: Zoals de Ampera-e.
 • En meer...

De bovenstaande lijst wordt steeds aangevuld, en de compatibiliteit kan variëren op basis van de specifieke versie of variant van het voertuigmodel. Het is ook belangrijk om op te merken dat niet alle functies van EVNotify beschikbaar kunnen zijn voor elk voertuigmodel, afhankelijk van de toegankelijkheid van de gegevens van de auto.

Voor de meest actuele en nauwkeurige lijst van ondersteunde voertuigen en om de mate van compatibiliteit met specifieke functies te begrijpen, is het altijd een goed idee om de officiële website van EVNotify of de applicatiedocumentatie te raadplegen.