Klantenservice

Frequently Asked Questions


OBDLink biedt vele online betaalmogelijkheden aan, waarmee je snel en veilig jouw bestelling kunt betalen. Je kunt bij ons kiezen uit de volgende betaalmethodes:

Bankoverschrijving:  je kunt jouw bestelling vooruit per bankoverschrijving betalen.

iDeal: je kunt direct snel en veilig betalen met online bankieren via jouw eigen bankomgeving voor de Nederlandse klant.

Creditcard: je kunt betalen met Visa en Master creditcards

PayPal: je kunt betalen met jouw PayPal account

Bancontact: je kunt direct snel en veilig betalen met online bankieren via jouw eigen bankomgeving voor de Belgische klant.

Mister Cash: je kunt direct snel en veilig betalen met online bankieren via jouw eigen bankomgeving voor de Belgische klant.

Bankoverschrijving vooruitbetaling

Als je bij jouw bestelling kiest voor vooruitbetaling, houd dan rekening met een overboektijd van één tot drie werkdagen, afhankelijk via welke bank je de overschrijving doet. Zodra de betaling is ontvangen, ontvangt je per e-mail een bevestiging en wordt de bestelling dezelfde dag nog verstuurd.

iDeal

Bij het bestellen heb je de mogelijkheid om met iDeal af te rekenen. Snel, simpel en veilig betalen via de bekende interface van internetbankieren. iDeal is volledig gratis. Houd jouw bankpas en eventuele of jouw telefoon voor het scannen van de code, bij de hand. Het bedrag wordt direct van jouw betaalrekening afgeschreven en OBDLink wordt geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Creditcard

Op de betaalpagina bij de bestelprocedure heb je de keus om met jouw creditcard af te rekenen. Bij OBDLink kun je betalen met Visa of Mastercard.

PayPal

Op de betaalpagina bij de bestelprocedure heb je de keus om met jouw PayPalaf te rekenen.

Bancontact - Mister Cash

Bij het bestellen heb je de mogelijkheid om met Bancontact of Mistercash af te rekenen. Snel, simpel en veilig betalen via de bekende interface van internetbankieren. Het bedrag wordt direct van jouw betaalrekening afgeschreven en OBDLink wordt geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

De OBDLink adapters zijn met uiterste zorgvuldigheid ontworpen en gebouwd om de betrouwbaarheid te maximaliseren en fabricagefouten te minimaliseren. De adapters worden geassembleerd in ISO 9001 gecertificeerde faciliteiten, met daarin enkel componenten van de hoogste kwaliteit. Na de montage wordt elke adapter grondig geïnspecteerd en uitvoerig getest, zodat de integriteit en de juiste werking van de elektronica en de firmware geverifieerd wordt.

Dit zijn niet enkel woorden; wij staan volledig achter ons product. Wanneer je bij ons koopt, heb je een 14-dagen niet-goed-geld-terug-garantie en een garantie van 3 jaar. De op de factuur vermelde dagtekening geldt als ingangsdatum voor de garantie.

Aanspraak op de standaard fabrieksgarantie kan worden gemaakt, indien:

*Er geen sprake is van beschadiging door opzet, of door nalatigheid.

*Er geen sprake is van onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud.

*Er geen sprake is van normale slijtage.

*Er geen sprake is van een storing of beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing

Wij garanderen dat onze producten voldoen aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid.

Wat te doen bij een defect of storing

OBDLink en de pakketvervoerder behandelen jouw bestelling met de grootste zorg. Mochten artikelen toch visuele schade hebben opgelopen dan dien je dit binnen 24 uur te melden. Ook dien je jouw bestelling na levering binnen 24 uur te controleren op compleetheid. Melding na 24 uur met betrekking tot beschadigingen, niet overeenstemmend met de aankoop, vallen niet onder garantie of herroepingsrecht.

Bij een defect of storing van een OBDLink product neem je per mail contact op met OBDLink. De contactgegevens vind je onderaan elke pagina van onze site en op de klantenservicepagina. Wanneer je een storing of defect meldt, dan hebben wij het volgende van je nodig: jouw gegevens, factuurnummer, bestelnummer en typenummer van het product. OBDLink zal de melding direct in behandelingen nemen en onmiddellijk zorgen voor een passende oplossing.

Handleiding OBDLink LX Bluetooth

De handleiding voor de OBDLink LX Bluetooth wordt hieronder zowel voor Android (OBDLink app) en Windows PC gebruikers (OBDWiz software) uitgelegd. Wanneer je gebruik maakt van deze handleiding, zorg er dan voor dat je begint bij het juiste gedeelte in de handleiding die van toepassing is op jouw gebruik. De OBDLink LX Bluetooth vind je hier in onze webshop.

Android OBDLink app installatiehandleiding

Stap 1: download de OBDLink app in de Google Play Store

Optie 1: Vanuit jouw Android apparaat (telefoon, of tablet), klik op het Google Play icoontje en zoek op "OBDLink". Klik op de "Installeren" knop en vervolgens "Accepteer" de OBDLink permissies. De OBDLink app wordt automatisch geinstalleerd op jouw Android apparaat.
Optie 2: Bezoek de OBDLink app website via Google Play via jouw eigen browser. Login op Google Play en selecteer het gewenste Android apparaat om de app op te installeren. Klik op de "Installeer" button om de app te installeren. De app is nu klaar voor gebruik.

Stap 2: Zoek de OBD2 diagnosepoort in jouw auto

De diagnosepoort is altijd te vinden in de buurt van het stuurkolom van jouw auto. De diagnosepoort kan zowel direct zichtbaar zijn, of afgesloten zijn achter een plastic afdekkapje. De meest gebruikte plaatsing voor de diagnosepoort is onder de stuurkolom.

Stap 3: Stop de LX Bluetooth adapter in de diagnosepoort van jouw auto

Druk de LX Bluetooth adapter in de diagnosepoort van jouw auto. Zorg ervoor dat je de adapter er recht in drukt, zonder al te veel kracht. Zo voorkomt je dat je de pinnetjes in de adapter krom drukt.

Stap 4: Zet de auto op contact, maar start de auto niet

Wanneer de adapter in de diagnosespoort zit, kan de auto op contact gezet worden. Zet de motor niet aan.

 • Bij een auto met een handgeschakelde versnellingsbak: zet de auto op de handrem en in de versnellingsbak in de 'vrij'. Draai de sleutel om tot het contactpunt (het punt voordat de auto daadwerkelijk start). De auto staat nu op het contact. Voor auto's met een keyless go functie (waar je geen sleutel hoeft om te draaien, maar een startknop hebt): trap de koppeling niet in en druk op de start knop wanneer de auto in de 'vrij' staat.
 • Bij een auto met een automaatbak: zet de auto op de handrem en in de "P" (parkeerstand). Draai de sleutel om tot het contactpunt (het punt voordat de auto daadwerkelijk start). De auto staat nu op het contact. Voor auto's met een keyless go functie (waar je geen sleutel hoeft om te draaien, maar een startknop hebt): trap de voetrem niet in en druk op de start knop wanneer de auto in de ''P' staat.

De 'Power" LED zal groen gaan branden en het BT (Bluetooth) LED zal om de 3 seconden gaan knipperen.

Stap 5: Open "Instellingen" op jouw Android apparaat en ga naar de Bluetooth instellingen. Zet Bluetooth aan.

Wanneer je Bluetooth aanzet op jouw Android apparaat, kun je vervolgens apparaten zoeken om mee te koppelen.

Stap 6: Koppel met een apparaat.

Klik op "Koppelen met een apparaat" om de OBDLink LX te zoeken.

Stap 7: Druk op de "Connect" knop op de OBDLink LX.

Wanneer je op de "Connect" knop gedrukt hebt, zal het BT LEDje sneller gaan knipperen. Je hebt voor stap 4 tot en met 6 maximaal 2 minuten de tijd. Heb je meer tijd nodig, druk dan nogmaals op de "Connect" knop.

Stap 8: Wacht tot OBDLink LX verschijnt in de "Beschikbare apparaten" lijst.

Jouw Android apparaat zal scannen naar beschikbare apparatuur om verbinding mee te maken. Mocht jouw Android niet automatisch scannen, druk dan op "Apparaten zoeken".

Stap 9: Druk op OBDLink LX om apparaten te koppelen.

Stap 10: Druk op "OK" om het koppel verzoek af te ronden.

Wanneer het koppelen is gelukt, dan zul je "Gekoppeld" zien staan op jouw Android apparaat.

Stap 11: Start de OBDLink app die je geïnstalleerd hebt en druk op "Connect".

Stap 12: Kies als "Communication Type" voor "Bluetooth".

Stap 13: Kies als "OBDLink LX" als Bluetooth apparaat.

De OBDLink app zal nu verbinding maken met de OBDLink LX. Bij het maken van de verbinding, zal automatisch worden bepaald welk OBD2 protocol jouw auto gebruikt. Wanneer de OBDLink app verbinding heeft gemaakt met de OBDLink LX adapter, zal de "BT" LED blijven branden.

Stap 14: Druk op "Diagnostics" om een diagnose te starten.


Windows PC OBDWiz software installatiehandleiding

Stap 1: Activeer Bluetooth op jouw Windows PC, laptop, Netbook of tablet.

Stap 2: Zoek de OBD2 diagnosepoort in jouw auto

De diagnosepoort is altijd te vinden in de buurt van het stuurkolom van juw auto. De diagnosepoort kan zowel direct zichtbaar zijn, of afgesloten zijn achter een plastic afdekkapje. De meest gebruikte plaats voor de diagnosepoort is onder de stuurkolom.

Stap 3: Stop de LX Bluetooth adapter in de diagnosepoort van jouw auto

Druk de LX Bluetooth adapter in de diagnosepoort van jouw auto. Zorg ervoor dat je de adapter er recht in drukt, zonder al te veel kracht. Zo voorkom je dat jeu de pinnetjes in de adapter krom drukt.

Stap 4: Zet de auto op contact, maar start de auto niet

Wanneer de adapter in de diagnosespoort zit, kan de auto op contact gezet worden. Zet de motor niet aan.

 • Bij een auto met een handgeschakelde versnellingsbak: zet de auto op de handrem en in de versnellingsbak in de 'vrij'. Draai de sleutel om tot het contactpunt (het punt voordat de auto daadwerkelijk start). De auto staat nu op het contact. Voor auto's met een keyless go functie (waar je geen sleutel hoeft om te draaien, maar een startknop hebt): trap de koppeling niet in en druk op de start knop wanneer de auto in de 'vrij' staat.
 • Bij een auto met een automaatbak: zet de auto op de handrem en in de "P" (parkeerstand). Draai de sleutel om tot het contactpunt (het punt voordat de auto daadwerkelijk start). De auto staat nu op het contact. Voor auto's met een keyless go functie (waar je geen sleutel hoeft om te draaien, maar een startknop hebt): trap de voetrem niet in en druk op de start knop wanneer de auto in de ''P' staat.

De 'Power" LED zal groen gaan branden en het BT (Bluetooth) LED zal om de 3 seconden gaan knipperen.

Stap 5: Maak de OBDLink LX Bluetooth vindbaar

Druk op de "Connect" knop op de OBDLink LX.

Stap 6: Koppel OBDLink LX met jouw Windows computer.

Klik rechtsonder op de Windows Systeem opties en druk met de rechtermuisknop op het Bluetooth icoontje. en druk op "Apparaat toevoegen"

Windows zal automatisch de OBDLink LX herkennen en weergeven. Klik hierop en druk op "Volgende" om het apparaat te installeren. Bij de meeste computers dient er geen code ingevoerd te worden. Dient u dit wel te moeten doen, geef dan PIN "1234" in.

Stap 7: Installeer de OBDwiz software.

Download en installeer de laatste versie van de OBDwiz software. De licentiecode is te activeren in de OBDWiz software door de klikken op "Diagnostics" (doorloop vervolgens de stappen). Voordat je doorgaat, wees er zeker van dat de OBDLink LX is gekoppeld met PC/laptop/tablet en dat de auto op contact staat.

Stap 8: Software instellen.

Start de OBDwiz software en klik op "Auto Detect" onder het kopje "Connection".

OBDwiz zal de COM poorten en baud rate controleren en zichzelf configureren. Wanneer de controle klaar is, krijg je het onderstaande scherm te zien.

Stap 9: Verbinden met de auto.

Klik op de "Connect" knop in de OBDwiz software om verbinding te maken met de auto. OBDwiz zal automatisch het communicatieprotocol van de auto vaststellen.

Stap 10: Data bekijken.

OBDwiz kan motorstoring foutcodes diagnosticeren, real time data weergeven, emissie status bekijken en data loggen. De mogelijkheden vind je aan de linkerkant in het OBDwiz menu.

OBDLink SX USB handleiding

De handleiding voor de OBDLink SX USB is speciaal voor Windows PC gebruikers. Deze handleiding zal jou in een aantal stappen helpen de OBDLink SX gebruiksklaar te maken, inclusief het installeren van de OBDwiz diagnosesoftware. De OBDLink SX USB vind je hier in onze webshop.

Windows PC OBDWiz software installatiehandleiding

Stap 1: download de OBDwiz software hier en installeer deze. Volg hierbij de aangegeven stappen van de software.

Stap 2: Verbind de SX USB met de PC of laptop

Het LED lampje zal geel gaan branden wanneer je de SX USB in de USB poort van jouw PC doet. Wanneer er een rood LED lampje gaat branden, betekent dit dat de drivers niet goed geïnstalleerd zijn. Om de drivers te installeren, klik hier en kies de driver die bij jouw Windows versie past.

Stap 3: Zoek de OBD2 diagnosepoort in jouw auto

De diagnosepoort is altijd te vinden in de buurt van het stuurkolom van de auto. De diagnosepoort kan zowel direct zichtbaar zijn, of afgesloten zijn achter een plastic afdekkapje. De meest gebruikte plaats voor de diagnosepoort is onder de stuurkolom.

Stap 4: Stop de SX USB adapter in de diagnosepoort van de auto

Druk de SX USB adapter in de diagnosepoort van de auto. Zorg ervoor dat je de adapter er recht in drukt, zonder al te veel kracht. Zo voorkom je dat je de pinnetjes in de adapter krom drukt.

Stap 5: Zet de auto op contact, maar start de auto niet

Wanneer de adapter in de diagnosespoort zit, kan de auto op contact gezet worden. Zet de motor niet aan.

 • Bij een auto met een handgeschakelde versnellingsbak: zet de auto op de handrem en in de versnellingsbak in de 'vrij'. Draai de sleutel om tot het contactpunt (het punt voordat de auto daadwerkelijk start). De auto staat nu op het contact. Voor auto's met een keyless go functie (waar je geen sleutel hoeft om te draaien, maar een startknop hebt): trap de koppeling niet in en druk op de start knop wanneer de auto in de 'vrij' staat.
 • Bij een auto met een automaatbak: zet de auto op de handrem en in de "P" (parkeerstand). Draai de sleutel om tot het contactpunt (het punt voordat de auto daadwerkelijk start). De auto staat nu op het contact. Voor auto's met een keyless go functie (waar je geen sleutel hoeft om te draaien, maar een startknop hebt): trap de voetrem niet in en druk op de start knop wanneer de auto in de ''P' staat.

Brandt er een gele LED? Kijk na of de kabel goed is aangesloten en kijk of er geen zekeringen zijn doorgebrand.

Stap 6: Start de OBDwiz software op de computer en activeer de software.

De OBDwiz software kun je starten via het icoontje op jouw bureaublad, of via het Windows startmenu -> programma's -> OBDwiz -> OBDwiz. Wanneer je de software voor het eerst start, dan dien je de software te activeren.

 • Sluit de interface aan op de computer
 • Start de OBDWiz software
 • Sluit de OBDLink interface aan op de auto en zet de auto op contact
 • Maak verbinding met de auto met de OBDWiz software
 • Wanneer je op bijvoorbeeld "diagnostics" drukt, zal de software om een activatie vragen, druk dan op "yes" om door te gaan naar het activatiescherm
 • Kies in het scherm de eerste optie "I am a new OBDLink user"
 • Voer in het volgende scherm jouw gegevens in
 • In het volgende scherm krijg je een activatiecode in het format zoals je dat met de nieuwe software nodig hebt

Stap 7: Configureer de OBDwiz software op de computer.

Start de OBDwiz software en klik op "Auto Detect" onder het kopje "Connection".

OBDwiz zal de COM poorten en baud rate controleren en zichzelf configureren. Wanneer de controle klaar is, krijg je het onderstaande scherm te zien.

Stap 8: Verbinden met de auto.

Klik op de "Connect" knop in de OBDwiz software om verbinding te maken met de auto. OBDwiz zal automatisch het communicatieprotocol van de auto vaststellen.

Stap 9: Data bekijken.

OBDwiz kan motorstoring foutcodes diagnosticeren, real time data weergeven, emissie status bekijken en data loggen. De mogelijkheden vind je aan de linkerkant in het OBDwiz menu.

Retourneren - Herroepingsrecht

Bij OBDLink kun je een product binnen 14 dagen, na ontvangst van de bestelling, ruilen of retourneren. Neem voor retournering contact op met ons. De contactgegevens vind je op de factuur, of op onze website. Het product dien je vervolgens retour te sturen binnen 14 dagen na de melding. Voorwaarde is dat de verpakking van het product compleet en onbeschadigd is (indien redelijkerwijs mogelijk) en natuurlijk dient het product ook onbeschadigd te zijn. Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of verbruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden en het juiste product heeft ontvangen. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruikt maakt zal hij het product met alle geleverde toebehoren en in originele staat en verpakking aan OBDLink retourneren, conform de door OBDLink verstrekte redelijke en duidelijke instructies. Je krijgt het volledige bedrag, exclusief de kosten voor het retour zenden (die zijn voor eigen rekening), uiterlijk binnen 14 werkdagen retour op jouw rekening.

Download hier het herroepingsformulier

Voorzorgsmaatregelen

Voorzorgsmaatregelen uitpakken bestelling:

*In de afkoelingsperiode van 14 dagen kun je het product op “zicht” controleren. Dat wil zeggen dat je het kunt vergelijken met hetgeen wat je op de site heeft gezien. Je kunt het product een keer gebruiken om te kijken of het geschikt is voor je.

* Open de productverpakking zo voorzichtig mogelijk om een retour procedure, eventueel nodig, zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Bewaar de eerste 14 dagen alle verpakkingen zoals aangeleverd. De doos en inhoud van de doos met al het bijbehorende verpakkingsmateriaal.

Wat te doen bij retour zenden van een bestelling

Om jouw product aan te melden voor retourneren dien je het contactformulier in te vullen op onze website of een e-mail te sturen. Zodra de aanvraag is afgerond zal de klantenservice van OBDLink je binnen 2 werkdagen instructies toezenden om het product op te sturen. De kosten voor het retour zenden zijn voor de consument.

Aansprakelijkheid bij retourzending

Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor schade en/of vermissing als je product retourneert. Bewaar altijd het verzendbewijs dat je van het postkantoor krijgt als je de retourzending afgeeft. Bij alle bestellingen welke worden geretourneerd voor creditering of omruiling draagt u zelf de kosten voor de retourzending.

Restitutie aankoopbedrag

OBDLink controleert ieder retour gezonden product bij binnenkomst op schade, defect en/of verpakking. Naar aanleiding van de staat van het geretourneerde product wordt bepaald welk bedrag aan de koper wordt terugbetaald. Is deze compleet en onbeschadigd, dan stort OBDLink het bedrag dat op de factuur vermeld staat binnen 14 dagen na ontbinding terug op het opgegeven rekeningnummer. Bij een kapot of incompleet product zijn wij genoodzaakt een schadebedrag in rekening te brengen.

Mocht een retourzending onverhoopt niet bij ons aankomen, dan is de koper als afzender van het pakket aansprakelijk. Het is van belang dat je ervoor zorgt dat het pakket met Handtekening voor Ontvangst (HVA) aan ons retour komt. Dit voorkomt onnodige discussies tussen ons, de klant en de vervoerder. Het retour sturen van een product en/of bestelling kan uitsluitend naar ons adres in Enschede, zoals dat op de factuur vermeld staat.

Alle producten die je bestelt via onze webshop, worden standaard gratis bezorgd door onze pakketvervoerder in Nederland en België. Zodra jouw bestelling verzonden is, krijg je hiervan per email een bevestiging met daarin een track & trace code, zodat je de bestelling kan volgen. Wij rekenen binnen Nederland en België geen verzendkosten bij de bestelling van een product. Met andere woorden: wij verzenden gratis binnen Nederland en België. Onze pakketvervoerder levert van maandag tot en met vrijdag.

Wij staan voor snelle verzending!

OBDLink levert kwalitatief hoogwaardige OBD scanners, voorzien van de nieuwste en snelste technologie. OBDLink richt zich voornamelijk op draadloze oplossingen en is hierin wereldwijde marktleider. Jouw laptop, tablet of telefoon wordt in een handomdraai omgetoverd tot een diagnoseapparaat. De bijgeleverde OBDLink software werkt zowel op Windows PC, Android en iOS.

Belangrijk om te weten is dat de OBDLink uitleesapparatuur communiceert met auto’s die communiceren via het OBD2 protocol. Dit betekent dat auto’s met een benzinemotor uitgelezen kunnen worden als ze van bouwjaar 2001 of jonger zijn. Voor auto’s met een dieselmotor geldt bouwjaar 2004 of jonger.

Wat zijn de voornaamste pluspunten van de OBDLink?

 • Foutcodes wissen in het motormanagement
 • Werkt op benzineauto’s van 2001 en jonger en dieselauto’s van bouwjaar 2004 en jonger
 • Snelheid en stabiliteit door het gebruik van de STN chipset
 • Volledige ondersteuning van elk OBD2 protocol
 • Volledige ondersteuning van de ELM327 command set
 • Zowel via USB, Bluetooth als WiFi variant verkrijgbaar
 • BatterySaver, zodat de OBDLink in de auto kan blijven zitten, zonder dat de accu leeg raakt
 • Gratis software meegeleverd
 • Ook te gebruiken met software van andere ontwikkelaars, zoals: MultiECUscan, MotoScan voor BMW motorfietsen, Forscan, Harry’s Lap Timer en ScanMaster

Belangrijk om te weten is dat de OBDLink uitleesapparatuur communiceert met auto’s die communiceren via het OBD2 protocol. Dit betekent dat auto’s met een benzinemotor uitgelezen kunnen worden als ze van bouwjaar 2001 of jonger zijn. Voor auto’s met een dieselmotor geldt bouwjaar 2004 of jonger.

De OBDLink LX en de OBDLink SX zijn geschikt voor alle auto’s, die aan de bovenstaande voorwaarden voldoen. met uitzondering van de auto’s die gebruik maken van het MS-CAN en SW-CAN protocol, zoals dat bij Ford, Mazda en General Motors het geval is.

De OBDLink MX Bluetooth, MX WiFi en de MX+ Bluetooth zijn geschikt voor alle auto’s, die aan de bovenstaande voorwaarden voldoen. Ook de automerken Ford, Mazda en General Motors met MS-CAN en SW-CAN worden ondersteund.