VAG DPF

Wat is VAG DPF?

De term "VAG" verwijst naar voertuigen van de Volkswagen Auto Group, waaronder merken als Volkswagen, Audi, SEAT en Škoda. "DPF" staat voor Diesel Particulate Filter, wat een onderdeel is van het uitlaatsysteem van dieselvoertuigen dat wordt gebruikt om de uitstoot van schadelijke deeltjes te verminderen. Dit is dan ook precies waar deze app voor is.

VAG DPF is een Android-applicatie (alleen voor Android) waarmee je gegevens kunt monitoren, volgen en loggen van een breed scala aan sensoren die verband houden met je DPF (Diesel Particulate Filter) en het uitlaatsysteem voor dieseluitstoot. De app stelt je in staat informatie te bekijken over DPF-regeneratie, de DPF-verbrandingscyclus en, het belangrijkste, de asgehalte van de filter zelf.

Afhankelijk van je motor/voertuig, stelt de app je in staat om live DPF-gegevens weer te geven die beschikbaar zijn vanuit je ECU (Engine Control Unit).

OBDLink en VAG DPF?

Om gebruik te kunnen maken van VAG DPF app heb je een OBDLink interface nodig. Bekijk daarom snel onze OBDLink interfaces.