OBDLink LX Bluetooth op Android

De OBDLink LX Bluetooth handleiding zal hieronder gesplitst worden voor Android en Windows PC gebruikers. Wanneer je gebruik maakt van deze handleiding, zorg er dan voor dat je begint bij de handleiding die voor jouw apparaat geschikt is. De OBDLink LX Bluetooth vindt je hier in onze webshop.

Stap 1: download de OBDLink app van Google Play

Optie 1: Vanuit jouw Android apparaat, klik op het Google Play icoontje en zoek op "OBDLink". Klik op de "Installeren" knop en vervolgens "Accepteer" de OBDLink permissies. De OBDLink app wordt automatisch geïnstalleerd op jouw Android apparaat.
Optie 2: Bezoek de OBDLink app website via Google Play via je eigen browser. Login op Google Play en selecteer het gewenste Android apparaat om de app op te installeren. Klik op de "Installeer" knop om de app te installeren.

Stap 2: Zoek de OBD2 diagnosepoort in de auto

De diagnosepoort is altijd te vinden in de buurt van het stuurkolom van de auto. De diagnosepoort kan zowel direct zichtbaar zijn, of afgesloten zijn achter een plastic kapje of asbak. De meest gebruikte plaatsing voor de diagnosepoort is onder de stuurkolom.

OBD2 diagnosepoort
OBD2 diagnosepoort

Stap 3: Stop de LX Bluetooth adapter in de diagnosepoort van de auto

Druk de LX Bluetooth adapter in de diagnosepoort van de auto. Zorg er voor dat je de adapter er recht in duwt, zonder al te veel kracht. Zo voorkomt je dat je de pinnetjes in de adapter krom duwt.

Stap 4: Zet de auto op contact, maar start de auto niet

Wanneer de adapter in de diagnose poort zit, kan je auto op contact gezet worden. Zet de motor niet aan.

  • Bij een auto met een handgeschakelde versnellingsbak: zet de auto op de handrem en de versnellingsbak in de 'vrij'. Draai de sleutel om tot het contactpunt (het punt voordat de auto daadwerkelijk start). Jouw auto staat nu op het contact. Voor auto's met een keyless go functie (waar je geen sleutel hoeft om te draaien, maar een startknop heeft): trap de koppeling niet in en druk op de start knop wanneer de auto in de 'vrij' staat.
  • Bij een auto met een automaatbak: zet de auto op de handrem en in de "P" (parkeerstand). Draai de sleutel om tot het contactpunt (het punt voordat de auto daadwerkelijk start). Jouw auto staat nu op het contact. Voor auto's met een keyless go functie (waar je geen sleutel hoeft om te draaien, maar een startknop heeft): trap de voetrem niet in en druk op de start knop wanneer de auto in de ''P' staat.

De 'Power" LED zal groen gaan branden en het BT (Bluetooth) LED zal om de 3 seconden gaan knipperen.

OBDLink LX Power LED
OBDLink LX Power LED

Stap 5: Open "Instellingen" op je Android apparaat en ga naar de Bluetooth instellingen. Zet Bluetooth aan.

Wanneer je Bluetooth aanzet op je Android apparaat, kun je apparaten zoeken om mee te koppelen.

Stap 6: Koppel met een apparaat.

Klik op "Koppelen met een apparaat" om de OBDLink LX te zoeken.

Stap 7: Druk op de "Connect" knop op de OBDLink LX.

Wanneer je op de "Connect" knop gedrukt heeft, zal het BT LED sneller gaan knipperen. Je hebt voor stap 4 tot en met 6 maximaal 2 minuten de tijd. Heb je meer tijd nodig, druk dan nogmaals op de "Connect" knop.

OBDLink LX Connect
OBDLink LX Connect

Stap 8: Wacht tot de OBDLink LX verschijnt in de "Beschikbare apparaten" lijst.

Je Android apparaat zal scannen naar beschikbare apparatuur om verbinding mee te maken. Mocht het Android apparaat niet automatisch scannen, druk dan op "Apparaten zoeken".

Stap 9: Druk op OBDLink LX om apparaten te koppelen.

Stap 10: Druk op "OK" om het koppel verzoek af te ronden.

Wanneer het koppelen is gelukt, dan zal je "Gekoppeld" zien staan op je Android apparaat.

Stap 11: Start de OBDLink app die je geïnstalleerd hebt en druk op "Connect".

OBDLink LX Bluetooth connect
OBDLink LX Bluetooth connect

Stap 12: Kies als "Communication Type" voor "Bluetooth".

Stap 13: Kies als "OBDLink LX" als Bluetooth apparaat.

De OBDLink app zal nu verbinding maken met de OBDLink LX. Bij het maken van de verbinding, zal automatisch worden bepaald welk OBD2 protocol jouw auto gebruikt. Wanneer de OBDLink app verbinding heeft gemaakt met de OBDLink LX adapter, zal de "BT" LED blijven banden.

Stap 14: Druk op "Diagnostics" om een diagnose te starten.